Managing Automatically Assessed Exercises in TRAKLA2 - Nikander, Jussi (My University, 2005)
Lukuisissa yliopistoissa kurssien suuret koot ovat lisänneet kiinnostusta automaattiseen tarkastukseen. Automaattinen tarkistin on ohjelma, joka ottaa syötteenä opiskelijan palautuksen johonkin tehtävään, arvioi palautuksen automaattisesti ja antaa tulosteena palautetta tehtävään. Palaute yleensä sisältää tehtävästä annetut pisteet, mutta voi sisältää myös muuta tekstipalautetta, kuvia tai animaatioita. Automaattisen tarkastuksen tutkimus on keskittynyt lähinnä tarkistustapojen kehittämiseen, järjestelmän opiskelijakäytön kuvaamiseen tai järjestelmän avulla saatujen oppimistulosten analysointiin. Tässä työssä tarkastellaan automaattisia tarkastusjärjestelmiä opettajan näkökulmasta. Tässä työssä tarkastellaan useita opetuskäyttöön tehtyjä automaattisia tarkastusjärjestelmiä ja haastatellaan järjestelmiä käyttäneitä opettajia. Haastattelujen ja järjestelmätutkimuksen pohjalta tehdään lista automaattisten tarkastusjärjestelmien tarvitsemista opettajan toiminnallisuuksista. Toiminnallisuuslistaa käytetään hyväksi tehtäessä TRAKLA2 automaattiseen tarkastusjärjestelmään uusi opettajan käyttöliittymä. Uutta käyttöliittymää verrataan vanhan TRAKLA järjestelmän opettajan käyttöliittymään. Lisäksi ehdotetaan joitain tulevan tutkimuksen aiheita.
Automaattisesti tarkastettavien tehtävien ylläpito TRAKLA2:lla
Keywords: automatic assessment; automaattinen tarkastus; instructor's point of view; haastattelu; interviewing; opettajan näkökulma; TRAKLA2; TRAKLA2