Hahmosuunnittelua muotoilun keinoin - Köykkä, Aura (My University, 2023)
Tämän kandidaatin tutkielman tavoitteena on suunnitella kuvitteelliseen videopeliproduktioon hahmokonsepteja muotoilun metodeja hyödyntäen. Tutkielma koostuu taustatutkimuksesta ja produktiosta. Taustatyövaiheessa käsitellään muotoiluosaamisen roolia peli- ja animaatioalalla, sekä käydään läpi yhtäläisyyksiä muotoilun ja viihdealan konseptisuunnittelun välillä. Teoreettisessa osassa kartoitetaan myös soveltuvia työvälineitä ja menetelmiä muotoilun ja tuotesuunnittelun puolelta. Tämän jälkeen selvitetään myös, millaisia työvaiheita viihdealan konsepti- ja hahmosuunnitteluun yleisesti kuuluu. Produktio-osassa tehdään konsepti- ja hahmosuunnitteluprojekti kuvitteellisen videopeliproduktion osasta. Produktiossa konseptoidaan useita hahmokonsepteja, ja niitä kehitetään ja arvioidaan, kunnes lopputuloksena on yksi viimeistelty konsepti. Lopputuloksena on hahmo, josta on tehty 3D-kuvanveistoa ja digitaalista maalaamista yhdistelemällä konseptitaidetta. Suunnittelun eri työvaiheissa pyritään tunnistamaan soveltuvat muotoilun metodit ja kokeilemaan niitä. Erilaisten työvälineiden tuomaa hyötyä arvioidaan reflektoiden läpi produktion.
Industrial Design Methods in Character Design
Keywords: konseptisuunnittelu; konseptitaide; hahmosuunnittelu; pelisuunnittelu; videopelit; digitaalinen taide