Kohtaamisia Karibialla

School of Arts, Design and Architecture | Master's thesis
Location:
Taiteen maisterin opinnäytetyöni “Kohtaamisia karibialla” tutkii kulttuurista kohtaamista ja kuvataiteen näkemyksiä Jamaikalla tammikuussa 2013 toteuttamassani toimintatutkimuksellisessa projektissa.Opinnäytetyössäni yhdistyvät toimintatutkimus, etnografia sekä narratiivinen lähestymistapa. Projektini yhteistyökumppanina toimi saksassa perustettu yhdistys, HELP Jamaica!, jonka rakentama ja ylläpitämä koulutuskeskus Jamaikan Kingstonissa Cassava Piecen alueella toimi projektini keskiössä. Tavoitteenani oli toimintatutkimuksen metodien avulla tutustua keskukseen sekä kehittää paikan taidekasvatuksellista toimintaa yhdessä keskuksen kuvataideopettajan, Tamar Lewisin, kanssa. Tutkimuksen aikana tarkastelin ja havainnoin isompana teemana monikulttuurista kohtaamista. Opinnäytetyössäni esittelen tutkimuksen vaiheita sekä kerron ja analysoin projektin aikana tekemiäni havaintoja. Tutkimus sisältää kerronnallisen osuuden, jossa käyn läpi projektiani tunnelmien ja tapahtumien muodossa. Analysoin työssäni kerronnallisen osuuden sekä muistiinpanojeni perusteella esiin nousseita teemoja taidekäsityksiin, kulttuurisiin eroihin sekä pedagogisiin näkemyksiin liittyen.
Oikarinen-Jabai, Helena
Kallio-Tavin, Mira
taidekasvatus, toimintatutkimus, etnografia, narratiivisuus, kulttuurinen moninaisuus, vuorovaikutus