Televerkon verkkotietojärjestelmän määrittely ja käyttöönotto

Helsinki University of Technology | Diplomityö
Checking the digitized thesis and permission for publishing
Instructions for the author
Tietoverkkotekniikka
S-38
77 s. + liitt. 8
Tässä työssä tutkitaan televerkon verkkotietojärjestelmää koskevia ongelmia ja niiden ratkaisuja sekä arvioidaan verkkotietojärjestelmähankkeen onnistumista käytännössä. Tarkoituksena on tutkia miksi Corenet Oy:n verkkotietojärjestelmä tulisi vaihtaa uuteen, mitä uudelta järjestelmältä vaaditaan ja miten käyttöönotto todetaan onnistuneeksi. Työ on tapaustutkimus, jossa ensimmäiseksi määritellään Corenetin vanhan verkkotietojärjestelmän ongelmat. Tämän jälkeen esitetään uutta järjestelmää koskevat vaatimusmäärittelyt ja tuotevalinta. Erilaisia käyttöönottostrategioita vertaillaan, joista valitaan strategia käyttöönottoon. Käyttöönoton jälkeen mitataan uuden järjestelmän paremmuutta yleisestä BSC-mallista kehitetyillä mittareilla. Järjestelmiä vertaillaan käytettävyystestin avulla, jonka vanhan ja uuden järjestelmän käyttäjät tekevät. Testituloksista johdetaan mittarien tulokset, jotka esitetään järjestelmävertailun ja taulukon muodoissa. Työn tulokset osoittavat, että yleistä BSC-mallia voidaan soveltaa järjestelmän paremmuutta ja eroavaisuuksia mittaaviin mittareihin. Lisäksi työssä osoitetaan verkkotietojärjestelmien tiukat ominaisuusvaatimukset televerkko-operaattorin käyttöympäristössä.
Hämmäinen, Heikki
Kokkola, Timo
network inventory system, verkkotietojärjestelmä, geographical information system, paikkatietojärjestelmä, adoption strategies, BSC, defining, käyttöönottostrategia, system meters, määrittely, järjestelmämittarit