Läheisyyden muistio

Location:
Degree Programme in Photography
Valokuvataiteen koulutusohjelma
Opinnäytetyöni keskiössä on valokuvasarjani "Läheisyyden muistio", johon olen kuvannut itseäni, äitiäni ja tytärtäni. Kuvasarja kertoo kolmen sukupolven lomittumisesta toistensa elämään. Kiinnostukseni aiheen kuvaamiseen alkoi halusta pohtia omaa paikkaani äitinä ja tyttärenä. Opinnäytetyöhön liittyy 21 valokuvateosta, jotka olen kuvannut vuosina 2007-2011. Teoskuvien lisäksi mukana on kerrontaa täydentäviä kuvia havainnollistamassa "Läheisyyden muistion" syntyprosessia. Tärkein lähdemateriaali koostui opiskeluaikaisista työskentelymuistikirjoistani. Päämääränä oli löytää muistikirjoista työskentelyäni avaavia teemoja, joilla on ollut merkitys kuvasarjani syntyyn. Muistikirjalainausten lisäksi lähdemateriaalina ovat äitini ja tyttäreni kanssa käydyt keskustelut kuvasarjastani ja sen synnystä.
Brotherus, Elina
kolme sukupolvea, kuolema, muistikirja, peili, tytär, äiti