Teollisesti tuotettu lautaverhoiltu pientalo hirrestä

Helsinki University of Technology | Diplomityö
Ask about the availability of the thesis by sending email to the Aalto University Learning Centre oppimiskeskus@aalto.fi
Rakennusoppi
A-9
Diplomityön aiheena on teollisesti valmistettava hirsitalotyyppi taajama-alueelle. Honkarakenne 0yj on antanut teknisiä neuvoja ja ohjeita, sekä rahoittanut projektia yhdessä TEKESin kanssa. Tyyppitalo on suunniteltu Honkarakenteen messutaloksi vuoden 2000 asuntomessuille. Messut järjestetään Tuusulan kunnassa, Nummenharjun alueella. Diplomityössä on kehitelty pitkä ja kapea rakennusmassa, joka jakaa tontin selkeisiin tiloihin ja on helposti varioitavissa erilaisille tonteille. Rakennussuunnittelmalla on pyritty luomaan nykyaikainen, vähäeleinen lautaverhoiltu hirsitalo. Suunnitelmassa on tutkittu lamellihirsirakentamisen problematiikkaa detaljitasolla.
Söderlund, Jan