Hyperbolisten ryhmien pinta-aliryhmät

Files
Korkeala_Leevi_2018.pdf (406.33 KB)
Perustieteiden korkeakoulu | Bachelor's thesis
Electronic archive copy is available locally at the Harald Herlin Learning Centre. The staff of Aalto University has access to the electronic bachelor's theses by logging into Aaltodoc with their personal Aalto user ID. Read more about the availability of the bachelor's theses.
2018-07-02
Matematiikka ja systeemitieteet
SCI3029
Teknistieteellinen kandidaattiohjelma
Tutustutaan Gromovin konjektuuriin ja määritellään hyperbolisen pinta-aliryhmän määritelmän kannalta oleellisia ryhmäteorian ja topologian käsitteitä ja havainnollistetaan niitä esimerkein. Määritelmien jälkeen tarkastellaan erästä relaatiosta muodostettua hyperbolista ryhmää ja etsitään sille epätriviaali pinta-aliryhmä.
Hollanti, Camilla
Kangaslampi, Riikka
Gromovin konjektuuri, hyperbolinen ryhmä, pinta-aliryhmä, ryhmäteoria, topologia, algebrallinen geometria