Dialogi piirtämisestä – T.G. Tuhkasen kanssa

School of Arts, Design and Architecture | Bachelor's thesis
Ask about the availability of the thesis by sending email to the Aalto University Learning Centre oppimiskeskus@aalto.fi
Kuvataidekasvatus
Opinnäytetyössäni tarkastelen kuvataiteilija Toivo Gideon Tuhkasen (1877–1957) käsityksiä piirustuksen opetuksesta. Tuhkanen toimi taiteellisen työskentelyn lisäksi piirustuksen opettajana ja hän kirjoitti vuonna 1909 Piirustuksen opetuksesta -nimisen oppaan. Oppaan avulla selvitän, millaista hänen piirustuksen opetuksensa oli ja kuinka hän perusteli näkemyksensä. Opinnäytetyössäni tutkin lisäksi, kuinka minä koen Tuhkasen opetuksen. Muodostan oppaan pohjalta piirustusjakson itselleni, jota seuraan. Kirjoitan jakson aikana kokemuksistani merkintöjä päiväkirjaan. Piirustusjakson päätyttyä kirjoitan tarinan dialogi-muodossa, jossa keskustelen kuvitteellisesti Tuhkasen kanssa. Tuhkasen on opinnäytetyössäni kuvitteellinen henkilö, joka vierailee kotonani antamassa minulle palautetta ja keskustelemassa piirtämisestä. Tarinan ja juonen kirjoittamisessa hyödynnän päiväkirjamerkintöjäni, piirustuksiani sekä Tuhkasen opasta.
Kallio-Tavin, Mira
Tuovinen, Taneli