Graafinen suunnittelu tilassa

School of Arts, Design and Architecture | Bachelor's thesis
Ask about the availability of the thesis by sending email to the Aalto University Learning Centre oppimiskeskus@aalto.fi
Graafinen suunnittelu
Tutkielman tarkoituksena on pohtia graafista suunnittelua tilassa, ja varsinkin julkisessa ja kaupallisessa tilassa. Mikä on graafisen materiaalin asema tilan kokemuksessa, ja minne se tilassa sijoittuu? Pidän kiinnostustani tilaan ja tilallisuuteen hyvänä lähtökohtana etsiä vastauksia siihen, mitä voisi olla graafinen tila arkkitehtonisen tilan sisällä, ja miten graafisena suunnittelijana voin ottaa kantaa siihen, miltä tilassa näyttää ja tuntuu. Niin kauan kuin on ollut rakennettuja ympäristöjä, on graafisella suunnittelulla ollut niissä jonkinlainen asema. Aiheesta voisi kirjoittaa kirjan, mutta tässä tutkielmassa tarkoituksenani on valottaa hieman tilan ja graafisen suunnittelun välistä lähihistoriaa, sekä analysoida muutamaa erilaista ulko- ja sisätilaa, ja heijastella niihin aiheeseen liittyviä ajatuksia. Tarkoitukseni on etsiä paikoista graafinen aineisto, ja pohtia mihin se tilan kokonaisuudessa sijoittuu.
Meilahti, Sanna-Reetta
Meiahti, Sanna-Reetta
graafinen suunnittelu, graafinen tila, tila, ympäristö