Tietokannan päälle J2SE-tekniikalla toteutetun monisäikeisen, monipalvelimisen ohjelmiston suorituskyvyn parantaminen ja skaalautuvuus

Helsinki University of Technology | Diplomityö
Checking the digitized thesis and permission for publishing
Instructions for the author
Tietämystekniikka
T-93
Työn tarkoituksena oli selvittää kuinka J2SE-tekniikalla tietokannan päälle toteutetun monisäikeisen ja monipalvelimisen ohjelmiston suorituskykyä voitaisiin parantaa. Työ jakaantuu kahteen osaan; ensimmäisessä osassa käydään läpi teoriaa ja yksittäisiä parannuskohteita sekä jo olemassa olevia testituloksia. Toisessa osassa käytetään hyväksi ensimmäisen osan teorioita ja tuloksia ja sovelletaan niitä jo olemassa olevaan ohjelmistoon. Teoria-osuudessa läpikäytävät asiat koskettelevat pääosin pieniä yksityiskohtia joiden vaikutusta suorituskykyyn on selvitetty sekä teoreettisesti että testituloksin. Teoria- osuuden loppupuolella pyritään ottamaan kantaa enemmän siihen kuinka kokonaisuudet tulisi sitoa yhteen unohtamatta edellä mainittuja pieniä yksityiskohtia. Käytännön osuudessa pyritään ensin selvittämään erään olemassa olevan järjestelmän pullonkaulat, minkä jälkeen ne pyritään poistamaan perustelluilla toimenpiteillä neljän iteraation aikana. Käytännön osuuden tarkoituksena on saada ohjelmiston suorituskykyä ja skaalautuvuutta parannettua. Tehtyjen toimenpiteiden vaikutukset on tutkittu jokaisen iteraation jälkeen, jotta voitaisiin varmistua siitä, että suorituskykyä ei ole missään vaiheessa heikennetty.
Syrjänen, Markku
Sutela, Kari
Java, Java, performance, suorituskyky, scalability, skaalautuvuus, database, tietokanta