Automaattiset kääntäjänlaatimistehtävät

Helsinki University of Technology | Diplomityö
Checking the digitized thesis and permission for publishing
Instructions for the author
Ohjelmistotekniikka
T-106
(10) + 67 s. + liitt. 11
Kun opiskelijamäärät kasvoivat Teknillisessä korkeakoulussa 90-1uvun lopussa, monille peruskursseille kehitettiin automaattisia arviointijärjestelmiä helpottamaan kurssihenkilökunnan työtä. Samoihin aikoihin konstruktivismi vahvisti asemiaan kasvatuspsykologiassa. Oppimisprosessin aktivoimiseksi algoritmianimaatioista ja -simulaatioista tuli tärkeitä opetuksen ja oppimisen välineitä ja samalla algoritmisimulaatiosta tuli joidenkin automaattisten arviointijärjestelmien käyttöliittymä. Työssä esitellään erilaisia tekniikoita, joilla voidaan toteuttaa algoritmianimaatioita ja -simulaatioita. Lisäksi tutustutaan animointi- ja simulointijärjestelmiin ja tarkastellaan automaattisia arviointijärjestelmiä erityisesti algoritmisten tehtävien yhteydessä. Työssä tutkitaan automaattisten arviointijärjestelmien ja algoritmisimulaatiojärjestelmien soveltuvuutta erityisesti kääntäjätekniikoiden opetukseen. Selvitysten pohjalta toteutettiin automaattinen arviointijärjestelmä Ohjelmointikielten kääntäjät -kurssille. Lisäksi toteutettiin graafinen ympäristö tehtävien tekemiseen. Lopuksi arvioidaan alustavasti toteutettua järjestelmää. Järjestelmä on ollut käytössä kurssilla syksyllä 2004 ja opiskelijoille tehtiin kaksi kyselyä, joiden tuloksia tarkastellaan.
Tarhio, Jorma
simulation, simulaatio, animation, animaatio, automatic assessment, automaattinen arviointi