Kierrätetyn lasikuvun hyödyntäminen valaisin suunnittelussa

School of Arts, Design and Architecture | Bachelor's thesis
Ask about the availability of the thesis by sending email to the Aalto University Learning Centre oppimiskeskus@aalto.fi
Muotoilu
ARTS3015
Taiteiden ja suunnittelun kandidaattiohjelma
Kandidaatin opinnäytetyöni tutkii, miten kierrätettyä lasikupua voi hyödyntää sellaisenaan valaisinsuunnittelussa. Teoriaosuudessa perehdyn intuition merkitykseen taiteellisessa työskentelyssä. Miten saattaa itsensä tilaan, jossa intuitiolle annetaan parhaat edellytyksen toimia. Voiko luovuutta valmentaa? Produktio-osuudessa käyn läpi valasimen jalan valmistuksen eri vaiheet. Näitä vaiheita ovat: luonnostelu, sovitinosan ongelma, muodonanto, kipsimuotin suunnittelu, valut ja poltot sekä sähkötyöt. Kerron myös sivupolusta, joka johti studiolasikupujen valmistukseen lasihytissä. Opinnäytteeni tutkimusmenetelmä on prototypointi. Lopuksi pohdin tuloksien kautta, että kuinka kierrätetty lasikupu suunnittelun lähtökohtana vaikutti suunnitteluprosessiini. Kuinka ratkaisin ongelman sovitinosan suhteen ja kuinka siitä muodostui prosessin hankalin osuus.
Paavilainen, Heidi
Lautenbacher, Nathalie
kierrätyslasi, valaisinsuunnittelu, keramiikka, vanhan ja uuden yhdistäminen, kiertotalous, intuitio