Extending intelligent networks to the Internet

Helsinki University of Technology | Diplomityö
Tietoliikennetekniikka
S-72
Televiestinnän yksi tämän hetken pääkehityssuunnista on datasiirron merkityksen kasvu. Ääni- ja databittien hintaerot ovat lisäksi luoneet mielenkiintoa puheensiirtoon verkoissa, jotka alunperin on suunniteltu yksinomaan datasiirtoa varten. Nykyään Internet-puhelintekniikkaa kehitetään voimakkaasti piirikytkentäisen puhelintekniikan valta-aseman haastajaksi. Tekniikka käyttää hyväkseen Internetin avoimuutta, skaalautuvuutta ja sen laajaa levinneisyyttä. Ollakseen hyödyllistä tekniikan on kuitenkin toimittava sujuvasti yhteen olemassa olevien piirikytkentäisten puhelinverkkojen kanssa ja tarjottava käyttäjille houkuttelevia palveluja. Työssä tutkitaan, voisiko älyverkoilla olla rooli Internet-puhelintekniikan ja piirikytkentäisten puhelinverkkojen lähentymisessä. Tämän työn tarkoituksena on arvioida mahdollisuutta tarjota Internet-puhelintekniikan käyttäjille lisäarvoa älyverkkojen avulla. Lisäksi on toteutettu Internet-puhelinjärjestelmän prototyyppi, joka käyttää hyväkseen älyverkkoja.
Halme, Seppo J.
Suoknuuti, Marko
älyverkot, intelligent networks, internet IN, Internet, VoIP, IN, VoIP, älyverkot