Monimuotoista integroitua asumista muistisairaille - Loppuraportti

School of Arts, Design and Architecture | D4 Julkaistu kehittämis- tai tutkimusraportti tai -selvitys
Arkkitehtuurin laitos
Department of Architecture
Aalto-yliopiston julkaisusarja TAIDE + MUOTOILU + ARKKITEHTUURI, 6/2022
Monimuotoista integroitua asumista muistisairaille -projekti, MonIA, on tutkimus- ja kehityshanke, jonka tavoitteena on ollut etsiä integroivia, monimuotoisia ja yhteisöllisiä asumisratkaisuja muistisairaille.  Aalto-yliopiston vetämän hankekonsortion yhteisenä tavoitteena on ollut monipuolistaa asumispalveluiden tarjontaa ja tukea muistisairaiden osallisuutta yhteiskunnassa. Keskeisiä ovat ratkaisut, jotka lisäävät omaehtoisen asumisen mahdollisuuksia, vähentävät tarvetta laitosasumiseen ja asukkaan muuttamista pois tutusta asuinympäristöstä toimintakyvyn heiketessä. Raportti esittelee hankeen tuloksena syntyneitä suunnittelu- ja ratkaisuehdotuksia kuntien, palvelutarjoajien, yritysten ja yksityisten ihmisten tarpeeseen.
integroitu asuminen, yhteisöllisyys, muistisairaus, arkkitehtuuri, asumispalvelut