Kompaktin antennimittaradan mekaniikkasuunnittelu

Helsinki University of Technology | Diplomityö
Checking the digitized thesis and permission for publishing
Instructions for the author
Koneensuunnitteluoppi
Kon-41
82 + liitt. (+4)
Työn tarkoituksena on tutustua antennien mittausmenetelmiin, mittauksissa käytettäviin mekaanisiin laitteisiin sekä suunnitella mekaaniset osat kompaktia antennimittarataa varten. Antenninmittausmenetelmistä esitellään yleisesti käytössä olevat kauko- ja lähikenttämittaus sekä kompaktilla antennimittaradalla suoritettavat mittaukset eri variaatioineen. Mekaanisten laitteiden tarkastelussa keskitytään kaupallisten ratkaisujen lisäksi Teknillisellä korkeakoululla aikaisemmin käytetyn kompaktin antennimittaradan mekaniikkaan. Uutta kompaktia antennimittarataa varten suunnitellaan hologrammin kehys, tasoaaltoskanneri sekä antenninpyöritysalusta. Suunnittelutyö noudattaa kunkin osakokonaisuuden kohdalla systemaattisen tuotekehitysprosessin kulkua, sisältäen luonnostelun, kehittelyn ja viimeistelyn. Suunnittelutyön tulosten pohjalta rakennetaan syksyllä 2006 kompakti antennimittarata, jossa käytetään ainakin uutta hologrammin kehystä sekä tasoaaltoskanneria. Uuden antenninpyöritysalustan mahdollinen käyttö ratkeaa myöhemmin.
Kuosmanen, Petri
Hautala, Pekka