inducere

Loading...
Thumbnail Image
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
School of Arts, Design and Architecture | Bachelor's thesis
Ask about the availability of the thesis by sending email to the Aalto University Learning Centre oppimiskeskus@aalto.fi
Date
2012
Major/Subject
Mcode
Degree programme
Degree Programme in Photography
Valokuvataiteen koulutusohjelma
Language
fi
Pages
20
Series
Abstract
Lopputyöni inducere koostuu kahdesta teoksesta. Nämä sisältävät liikkuvaa kuvaa ja ääntä, sekä niiden analyyseista kuinka erilaiset suggestiot, affirmoinnit ja hypnoosi voivat vaikuttaa katsojaan pelkän liikkuvan kuvan ja äänen avulla. Ensimmäinen teos, Takka, näyttää tulen voimakkaita tuntemuksia aiheuttavan luonteen. Se on jo itsessään hyvin suggeroiva elementti, mutta pyrin tässä teoksessa viemään ajatusta hiukan pidemmälle tuomalla joitakin uusia äänielementtejä mukaan, esimerkiksi kellon liioitellun hitaan, narahtelevan käynnin. Toinen teos kertoo synnytykseen liittyvästä odotuksesta ja affirmoinneista, joita harjoittelimme vaimoni kanssa ennen itse tapahtumaa. Tarkoituksenamme oli synnyttää mahdollisimman luonnonmukaisesti, ilman kemiallista väliintuloa ja pelkästään rentoutumalla. Teoksessa Synnytys ääni on tärkeässä osassa. Sitä ei ole paljon, mutta ne pienet elementit joista äänimaailma muodostuu ovat hyvin tärkeitä; talossamme kuuluva vesiputkien suhina, veden ääni suihkussa ja sydämen lyönnit.
Description
Supervisor
Hippeläinen, Tuovi
Thesis advisor
Hippeläinen, Tuovi
Salo, Merja
Keywords
hypnoosi, induktio, affirmaatio, suggestio, synnytys, tuli
Other note
Parts
  • Lopputyöhöni liittyvät teokset löytyvät kahdesta eri paikasta: http://vimeo.com/skantsi/samuli http://www.skantsi.fi/ba Jälkimmäisestä linkistä voi ladata teokset omalle koneelle.
Citation