Systeemiäly 2005

School of Science | C2 Toimitettu kirja, kokoomateos, konferenssijulkaisu tai lehden erikoisnumero
Systems Analysis Laboratory Research Reports, B25
Systeemiäly on näkökulma, joka tavoittelee teoreettisesti uutta ja rikastavaa valotusta inhimilliseen todellisuuteen – näkökulmaa, joka kuitenkin on intuitiivisesti tuttu, luonnollinen ja käytössä kaiken aikaa osana ihmisenä olemistamme. Olennaista systeemiälylle on nykyhetkisyys ja prosessuaalinen osallistuvuus erotuksena prosessin tarkkailu, intellektuaalinen reflektio tai käsitteellistävä objektivointi. Systeemiäly on toiminnallisessa tilantessa ilmenevää käytännön älykkyyttä, jossa tuntuma, taju ja kokonaisvaikutusten hahmotus ovat avainasemassa. Käsillä oleva neljäs systeemiälyteos jatkaa aikaisempien systeemiälykirjojen linjaa. Tavoitteena on jälleen esittää näkökulmia olennaisiin teemoihin, keskustelunavauksia ja sytykkeitä ja syventää siten systeemiälyä koskevaa ymmärrystämme. Teoksen artikkelit käsittelevät mm. seuraavia teemoja: Oma systeemiälyni, Suomen teollinen tulevaisuus, työyhteisöjen supertuottavuus, yritysostojen onnistuminen, roolit, systeemiälykkään toiminnan havainnointi, systeemiälykäs työ, ympäristötietoisuus, systeemiälykäs koulu, ekologinen rationaalisuus, huippu-urheilu, flow-virtaus, meemit, Pafoksen elämänfilosofia, hyvinvointi, parempi elämä, moraali ja oikeudenmukaisuus, ihmisenä oleminen.
Systeemiäly, Organisaatiot, Oppiminen, Hyvä elämä
Permanent link to this item