Yrityksen investointiprosessin muodollisuus: case tutkimus

School of Economics | Master's thesis
Ask about the availability of the thesis by sending email to the Aalto University Learning Centre oppimiskeskus@aalto.fi
Accounting
Laskentatoimi
Tutkimuksen tavoitteet Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää kohdeyrityksien investointiprosessien kulku ja niihin liittyvät toimintatavat. Investointiprosesseja tutkittiin muodollisuuden näkökulmasta, tavoitteena selvittää aiheuttavatko formaalit toimintatavat turhautumista hotelliyksiköiden johtajien keskuudessa. Lähdeaineisto Tutkimuksen teoriaosuudessa käytettiin sekä behavioristisen että normatiivisen investointitutkimuksen tuottamaa lähdekirjallisuutta. Empiriaosuudessa lähdeaineistona toimi hotellijohtajien haastatteluin kerätty materiaali. Aineiston käsittely Haastatteluin kerättyä aineistoa peilattiin tutkimuksen teoriaosuudessa esille tuotuihin seikkoihin. Haastattelumateriaalin perusteella konstruoitiin kohdeyritysten investointiprosessien kulku sekä haastateltavien suhtautuminen vallitseviin toimenpiteisiin. Aineiston perusteella tehtiin myös johtopäätökset. Tulokset Kohdeyritysten investointiprosessit sisälsivät varsin muodollisia toimintatapoja. Ennakko-oletusten vastaisesti toimintatavat eivät aiheuttaneet juurikaan turhautumista hotellijohtajien keskuudessa. Varsinkin Hilton-ketjun hotellijohtajat olivat erittäin tyytyväisiä organisaationsa toimintatapoihin.
Investointiprosessi, Muodollisuus, Hierarkia, Informaation epäsymmetria