Suomalaisen naapuruuden piirteitä asukaskyselyn valossa

School of Engineering | D4 Julkaistu kehittämis- tai tutkimusraportti tai -selvitys
Aalto-yliopiston julkaisusarja TIEDE + TEKNOLOGIA, 4/2013
Raportti esittelee tuloksia valtakunnallisesta asukaskyselystä, jossa on tutkittu naapuruuden merkitystä nykypäivän suomalaisille. Kyselytutkimuksessa on selvitetty naapuruston heikkojen ja vahvojen siteiden yleisyyttä eri asumismuodoissa ja väestöryhmissä sekä kartoitettu mielipiteitäomasta naapurustosta ja yleisemmin naapuruudesta. Siinä on myös tutkittu naapurihäiriöiden ja -kiistojen yleisyyttä sekä sitä, kuinka niihin on reagoitu. Kysely on ollut osa Suomen Akatemian rahoittamaa Itä-Suomen yliopiston ”Naapuruuskiistat ja asuminen Suomessa” -tutkimushanketta.
naapuruus, naapuruussuhteet, naapuruuskiistat, kyselytutkimukset, kanssakäyminen, naapurihäiriöt