Lean material flows in spare part warehouse

Insinööritieteiden korkeakoulu | Master's thesis
Ask about the availability of the thesis by sending email to the Aalto University Learning Centre oppimiskeskus@aalto.fi
2016-11-21
Tuotantotekniikka
K3002
Konetekniikan koulutusohjelma
92 + 1
In this master thesis material flows, warehouse processes and product placement are studied in both the old and the forthcoming spare part warehouses of Konecranes Plc. The object is to identify issues and inefficient habits in the old warehouse and create new efficient processes and optimal product layout for the new warehouse. The basic principles of warehouse design and Lean philosophy are described in theory chapter and they are applied to the design of the new warehouse. In addition, the results and created solutions are based on interviews of Konecrane’s employees and historical data stored in the enterprise resource planning system (ERP). This data is analysed by using Excel and Visual Basic for Applications (VBA) programs. As a result of this thesis optimal product placement strategy and warehouse processes which function efficiently together are designed. In addition, future development goals are listed and metrics, which can be used to develop warehouse functionality, are created.

Diplomityössä tutkitaan Konecranes Oyj:n vanhan ja tulevan varaosavaraston materiaalivirtoja, varastoprosesseja sekä tuotesijoittelua varastoissa. Työn tavoite on tunnistaa ongelmakohdat vanhoissa toimintamalleissa ja luoda niiden pohjalta toimivat prosessit sekä optimaalinen tuotesijoittelu uutta varaosavarastoa varten. Työn teoriaosuudessa käydään läpi varastonsuunnittelun ja Lean-tuotantofilosfian keskeiset periaatteet, joita hyödynnetään uuden varaston suunnittelussa. Tämän lisäksi luodut ratkaisut pohjautuvat työntekijöiden haastatteluihin ja toiminnanohjausjärjestelmästä löytyvään tietoon. Tiedon analysoinnissa käytetään apuna Excel-taulukkolaskentaohjelmaa ja sen apuohjelmaa Visua Basic for Applications (VBA). Työn tuloksena luotiin optimaalinen tuotesijoittelustrategia sekä varastoprosessit, jotka muodostavat tehokkaan kokonaisuuden ja tukevat toisiaan. Työn yhteydessä käytiin läpi myös tulevaisuuden kehityskohteita ja luotiin mittarit, joita seuraamalla varaston toimintaa voidaan kehittää edelleen.
Niemi, Esko
Koskinen, Pekka
lean, material flow, warehouse, product placement