Nukkekoti aikuisille - Leikkisyyden tutkiminen lavastussuunnittelussa ja sen rooli maailmanluonnissa

School of Arts, Design and Architecture | Bachelor's thesis
Ask about the availability of the thesis by sending email to the Aalto University Learning Centre oppimiskeskus@aalto.fi
Elokuva- ja televisiolavastus
ARTS3010
Taiteiden ja suunnittelun kandidaattiohjelma
Opinnäytteessäni käsittelen leikkimielisyyttä luovuuden lähteenä ja leikkisää lavastussuunnittelua. Tutkin aihetta keväällä 2022 kuvatun kandidaatin lopputyöelokuvamme Kuinka huolehtia undulaateista kautta. Positiiviset tunnetilat ja etenkin leikkimielisyys toimivat luovuuden lähteinä ja ovat mielestäni tärkeä osa taiteellista prosessia. Leikkimielisyys ja mielikuvituksen valloilleen päästäminen vaikuttaa itse suunnitteluprosessiin, mutta vaikutus näkyy myös ryhmätyössä ja lopputuloksessa. Peilaan opinnäytteessä aiheeseen liittyvää aikaisempaa tutkimusta omaan luovaan prosessiini. Pohdin myös maailmanluontia ja realismin käsitettä elokuvassa. Maailmanluonti juuri meidän elokuvaan tuntui hetkittäin haastavalta koska lähdimme luomaan maailmaa jolla on oma todenmukaisuutensa ja omat sääntönsä. Kuinka huolehtia undulaateista elokuvan lavastus on oikukasta ja sen visuaalista tyyliä voisi kuvailla maagiseksi realismiksi. Opinnäytteessäni pohdin mitä tämä tarkoittaa ja millä keinoilla lähdimme toteuttamaan tätä lavastusta jota kutsuisin leikkisäksi. Leikkisyys syntyi väripaletin, muotojen ja toteutustapojen kautta.
Lauri, Tomi
Lauri, Tomi
leikkisä, leikkimielisyys, luovuus, visuaalinen tyyli, lavastussuunnittelu, leikkisä lavastus, maailmanluonti, formalismi