Superkondensaattorien tulo markkinoille on luonut kokonaan uuden erikoisalueen tehoelektroniikkaan.
Teho- ja energiatiheys sijoittaa ne jonnekin tavallisten kondensaattorien ja yleisakkujen välimaastoon, ollen parhaiten sovellettavissa lyhytaikaiseen energiavarastointiin sekunnista minuutteihin.
Superkondensaattorien kyky luovuttaa hetkellisesti suuria määriä tehoa tekee niistä hyvin soveltuvan akkujen tai muunlaisen tehonsyötön rinnalla.
Maxwell PC 10 superkondensaattoria käytettiin latauskokeiluissa, joissa kondensaattoria ladattiin erilaisilla virran muodoilla.
Diplomityön pääasiallinen tarkoitus oli tutkia mahdollisuutta muuntaa kaupallisesti valmistettu taajuusmuuntaja toimimaan DC/DC-katkojana ottaen huomioon sen tärkeimmän rajoituksen, 140 µs:n kytkemisajan ja halun käyttää pientä induktanssia, joka johtaa tavallista suurempaan virran sykkeisyyskomponenttiin.
Lataus- ja purkupiirin käyttäytymistä tutkittiin Matlab Simulink ja Simplorer ohjelmilla, jossa Simulink:iä käytettiin pääpiirin ohjaukseen Simplorer:ssa.
Latauspiiriksi valittiin laskeva tasasähkökatkoja ja purkupiiriksi nostava tasasähkökatkoja ohjauksen toimiessa kaoottisesti.
Simuloinneilla ei löytynyt periaatteellista estettä toteutukselle alhaisesta kytkentätaajuudesta huolimatta.