Metsäsalonki - Albert Edelfeltin ateljeemuseon uusi galleria- ja inforakennus

 |  Login

Show simple item record

dc.contributor Aalto University en
dc.contributor Aalto-yliopisto fi
dc.contributor.advisor Tidwell, Philip
dc.contributor.author Kontuniemi, Anna
dc.date.accessioned 2019-01-17T09:27:24Z
dc.date.available 2019-01-17T09:27:24Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.uri https://aaltodoc.aalto.fi/handle/123456789/36107
dc.description.abstract Haikkoon kylässä, Porvoossa, sijaitsee Albert Edelfeltin ateljeemuseo, joka esittelee taiteilijan vuonna 1883 rakennuttamaa ateljeerakennusta. Ateljeealueen kehittämiseksi Albert Edelfeltin säätiö tilasi Aalto yliopiston Puustudiolta kolme ehdotusta uuden info- ja vaihtuvien näyttelyiden rakennuksen suunnitelmaksi. Uusi näyttely- ja tapahtumatila mahdollistaa ateljeealueen kehittymisen tulevaisuudessa entistä vetovoimaisemmaksi kesävierailukohteeksi. Tämä diplomityö käsittää pihapiiriin rakennettavan uudisrakennuksen yksityiskohtaisen suunnitelman sekä museoalueen konseptisuunnitelman. Työssä on lähestytty suunnittelutehtävää kokonaisvaltaisesti tontin herkkä maisema ja ateljeen suojeluarvo huomioiden. Lähtökohtana on ollut sijoittaa ateljeerakennusta suurempi galleriarakennus tontille niin, että ateljee säilyy tontin keskuspisteenä. Galleriarakennus, Metsäsalonki, on metsän keskelle sijoittuva paanukattoinen lasipaviljonki, jonka sisälle pihapiiri ja luonto saavat tulvia. Uudisrakennus koostuu vaihtuvien näyttelyiden tilasta, museomyymälästä sekä kävijöiden tukitoiminnoista. Tilasuunnittelussa lähtökohtana on ollut mahdollisimman suuren muunneltavuuden ja erilaisten käyttötarkoitusten mahdollistaminen. Uusi galleriarakennus mahdollistaa helposti lähestyttävän ja avoimen kulttuuripaikan, joka houkuttelee paitsi Porvoossa vierailevia turisteja, myös paikallisia ihmisiä vaihtuvilla näyttelyillään. fi
dc.description.abstract In the village of Haikkoo, located in Porvoo, lies the Albert Edelfelt atelier museum, exhibiting the atelier of Albert Edelfert, which he built for himself in 1883. In order to improve the atelier museum area, the Albert Edelfelt foundation ordered three proposals from the Wood Studio of Aalto University, for a new gallery and information building. A new space for exhibitions and events allows the museum area to evolve into an ever more attractive summer destination. This thesis consists of a detailed design of the new building and schematic design for the museum area. The work strives to approach the task holistically taking into account the delicate landscape of the site and the conservation value of the old atelier building. The basis of the design is to locate the new building, being more extensive than the atelier, so, that the original atelier building remains the focal point of the site. The Forest Gallery is a shingle-roof glass pavilion located within the forest. It embraces the surrounding gardens and nature, letting them flow into the space. The new building consists of a space for changing exhibitions, a museum shop and supporting functions. The starting point for the spatial planning has been to enable maximum adaptability and flexibility for different uses. The new building forms a low-threshold and open culture place, that attracts tourists visiting Porvoo but also locals with its changing exhibitions. en
dc.format.extent 105+4
dc.format.mimetype application/pdf en
dc.language.iso fi en
dc.title Metsäsalonki - Albert Edelfeltin ateljeemuseon uusi galleria- ja inforakennus fi
dc.title Forest gallery - A new gallery and info building for the Albert Edelfelt atelier museum en
dc.type G2 Pro gradu, diplomityö fi
dc.contributor.school Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu fi
dc.contributor.school School of Arts, Design and Architecture en
dc.contributor.department Arkkitehtuurin laitos fi
dc.contributor.department Department of Architecture en
dc.subject.keyword Albert Edelfelt fi
dc.subject.keyword galleria fi
dc.subject.keyword ateljee fi
dc.subject.keyword museo fi
dc.subject.keyword julkinen rakennus fi
dc.subject.keyword puurakentaminen fi
dc.subject.keyword Haikkoo fi
dc.subject.keyword Porvoo fi
dc.identifier.urn URN:NBN:fi:aalto-201901171286
dc.type.ontasot Master's thesis en
dc.type.ontasot Maisterin opinnäyte fi
dc.contributor.supervisor Heikkinen, Pekka
dc.programme fi
dc.programme Wood Architecture en


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search archive


Advanced Search

article-iconSubmit a publication

Browse

My Account