Taiteen kandidaatin opinnäytetyöni koostuu kirjallisesta sekä produktiivisesta osuudesta. Kirjallisessa osuudessa kerron taustatutkimuksesta ja prosessista. Produktiivisessa osuudessa toteutan miestenvaatemallistoa, jonka on määrä valmistua loppuvuodesta 2020.
Opinnäytetyöni lähtökohdat ovat Leena Louhivuoren, Timo Hämärin ja Kari Niemisen valokuvateos Koskelan jengi (1986) ja Leena Louhivuoren kirjoittama Koskelan pojat - tutkimus jengikulttuurista, (1988), sosiologinen tutkimus. Sen pohjalta reflektoin ”jengin” kulttuurisia piirteitä omaan nuoruuteni tiiviiseen ystäväpiiriin. Mainitsemani lähdeaineiston lisäksi käytän aineistona ystävieni haastatteluja sekä heitä koskevaa valokuva-aineistoa.
Halusin käsitellä Helsinki-aiheista nuorisokulttuuria, koska se sopii taustaani. Koskela ja sitä ympäröivien kaupunkialueiden ympäristö on minulle nuoruudestani omakohtainen aihe.
Tutkin työssäni katupukeutumisen ilmentymistä sekä pukeutumiseen liittyviä kokemuksia, jotka tulevat esille ystäväpiiristäni keräämissäni haastatteluissa. Vaatemallistossa pyrin ilmaisemaan pukeutumisen huolettomuutta ja sattumanvaraisuutta asukokonaisuuksien siluetteja ja materiaaleja käsittelemällä.